неделя, 3 януари 2010 г.

Френски готвач вдигна най-високия шоколадов небостъргач


6,4-метровият небостъргач от чист черен шоколад, бе представен в центъра на Ню Йорк

Френски главен готвач постави нов световен рекорд, построявайки най-високата скулптура от шоколад. На майсторът на кулинарията Ален Роби (Alain Roby), били нужни около 30 часа за издигането на своето 6,4-метрово творение, направено от чист черен шоколад, съобщава ITV News.

Шоколадовият небостъргач тежи точно 1036,46 кг., и въпреки че бе представен на сладкарско изложение в Ню Йорк, не прилича на нито един от известните небостъргачи в Голямата ябълка. Роби, който работи в хотел Hyatt в Чикаго, посочва, че неговата сграда не е копие на никой конкретен небостъргач. Има малко от Rockefeller Center, малко от Empire State Building и нещичко от Chrysler Building, така че всичко е малко смесено, но целта ми наистина беше височината и мисля, че се справих, коментира Роби.

Сладкият строеж бе вдигнат специално за изложението в знаменития централен нюйоркски магазин за играчки FAO Schwarz. Каква ще е по-нататъшната съдба на шоколадовите сгради, кога и къде ще бъдат изядени, не става ясно. Представители на Книгата на рекордите Гинес вече са направили съответните измервания на скулптурите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар