сряда, 30 декември 2009 г.

Любопитното през 2009-а


Любопитните събития и рекорди на 2009-а или поне избрана част от тях

- Туристи от цял свят се събраха в боливийския метропол Ла Паз за да посетят първия кокаинов бар на земята.

- Жена от Саудитска Арабия подаде молба за развод, след като установи, че мъжът й и дал прякор Гуантанамо. Бил я записал така в мобилния си телефон.

- Американката Надя Сюлейман роди осемзнаци. Жената има общо 14 деца. Не е омъжена.

- След 27 години, благодарение Facebook, майка се срещна със сина си, който като дете бил отвлечен от баща си в Унгария. Момчето било открито от леля си, която живее в Ливърпул.

- В Кения почина на 90 години най-възрастният ученик. Кимани Нганг започнал да ходи на училище през 2004-а. За нещастие на своите малки съученици, той бил страстен пушач.

- Бестселър в Полша стана книга за секса, написана от католически свещеник. В нея той обяснява, че съпружеският секс не трябва да се прави на тъмно.

- Второ дете роди 35-годишният транссексуален американец Томас Бийти, който медиите нарекоха „бременният мъж".

-Руският милиардер и собственик на футболния клуб „Челси" Роман Абрамович показа, че въпреки кризата знае как да живее. За обяд с приятели в нюйоркски ресторант Абрамович похарчи 47,000 долара.

- Наследниците на английски лекар останаха изненадани, когато отвориха гаража на къщата му и под слой прах откриха уникален автомобил „Бугати" на стойност 3 млн. лири.

- Правителството на Малдивите проведе подводно заседание.

- Двама нюйоркчани си казаха „да'" в специално създаден за сватбата им самолет. Така двойката стана първата, оженила се във въздуха.

- Бен Саутхал от Великобритания спечели състезанието за най-добра професия на света - мениджър на остров в австралийския щат Куинсленд. В описанието на задълженията му е плуване, изследване на бариерен риф, гмуркане, изследване на тропическия климат и стила на живот на острова.

- 8-годишен македонец стана най-младият IT специалист в света след като положи успешно изпит в Microsoft.

- За 350,000 долара беше продадена известната ръкавица на краля на попа Майкъл Джексън, с която през 1983 показа за пръв път „лунната походка".

- Автомат AK-47, две ръчни гранати, противотанкова мина и персонален компютър - това са наградите, които в Сомалия получи 17-годишният победител на конкурс за рецитиране на стихове от Корана.

- Британката Сара Кембъл постави женски световен рекорд на Бахамите, като с едно вдишване се потопи на дълбочина 96 метра. Под вода тя изкара 3 минути и 36 секунди.

Няма коментари:

Публикуване на коментар