вторник, 29 декември 2009 г.

НАП ще облага и хонорарите на световните звезди, гостували у нас

Данъчните ще обложат и доходите, получени от участие у нас на звезди като Мадона, „Металика” и Елтън Джон. Според българските закони всички те са длъжни да плащат 10% данък върху хонорарите си.
НАП проверява 13 компании, които организират участия на световни изпълнители в България. Оказва се, че нито една от тях не е удържала 10%-ия налог и нищо не е внесено в хазната. От музикалните компании ще трябва да представят пред данъчните документи за изплатените на звездите хонорари, независимо дали плащането е направено лично, или чрез фирма посредник.
Световноизвестните Мадона и „Металика” вече бяха у нас. Догодина очакваме сър Елтън Джон. Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов коментира, че техните хонорари ще бъдат обложени така, както трябва да се обложат и доходите на родните звезди.
Стефанов отчете още, че до края на годината данъчните ще съберат над 13 милиарда лева приходи. Той каза, че 16 служители са били уволнени за корупция, най-много са от Русе. Направени са над 11 000 ревизии, при които са разкрити 1,5 милиарда лева. Само от проверката на собствениците на луксозните коли с марка „Бентли” се оказва, че засега осем от тях трябва да внесат 15 милиона лева укрити данъци.

Няма коментари:

Публикуване на коментар